BKT ontvangt SQEP silver award van Caterpillar

Seregno (Italie), Oktober 2017 - Caterpillar heeft een award van grote betekenis toegekend tijdens de officiele ceremonie die plaatsvond op 15 september. De Chopanki productie site ontving de prestigieuze SQEP Silver award: Supplier Quality Excellence Process Certification, welke wordt toegekend aan leveranciers van Caterpillar dis is staat zijn de hoogste levels van kwaliteit en process controle te behalen. Niet alleen is de Indiase bandenfabrikant nu onderdeel van het Program of Excellence, maar ook zijn de Earthmax SR 47 en de Earthmax SR 45 gehomologeerd voor montage op Cat-dumptrucks.


Dit is wederom een succes voor BKT dat, dankzij de Chopanki fabriek, in staat is om te voldoen aan alle vereisten voor de SQEP award. Hierdoor verwerven zij een positie tussen de beste leveranciers van Caterpillar. Een certificering die het Indiase bedrijf beloont voor commitment aan de hoge kwaliteit oplossingen en onderzoek.

De Chopanki fabriek is in 2006 officieel in gebruik genomen om de productiecapacitiet uit te breiden. De fabriek is gespecialiseerd in de productie van All Steel radiaalbanden voor industrie en OTR. Alle BKT banden worden volledig geproduceerd in India in de fabrieken in Aurangabad, Bhiwadi en Chopanki. Daarnaast is er een moderne mallen fabriek in Dobivali en, last but not least, de fabriek in Bhuj met state-of-the-art facilteiten en machines.

In Chopanki worden o.s. de Earthmax SR 47 en Earthmax SR 45 gefabriceerd, die BKT levert aan Caterpillar. De CAT 773E dumper met een capaciteit van 60 ton wordt uitgerust met Eartmax SR 47 24.00 R 35 en het 770G model met een capaciteit van 40 ton wordt uitgerust met Earthmax SR 45 18.00 R 33.

Earthmax SR 47 is speciaal ontwikkeld voor starre dumpers en het transport van materialen over de moeilijkste ondergronden zoals rotsachtige ondergrond. Een karakteristiek kenmerk is de lange levensduur dankzij het diepe E4-klasse profiel en loopvlak, speciaal ontworpen met het oog op maximale tractie in. band is ook leverbaar met een speciale compound die bestand is tegen insnijden door scherpe voorwerpen. De Earthmax SR 47 is leverbaar in de maten 18.00 R 33 en 24.00 R 35.

Ook de Earthmax SR 45 is uitermate geschikt voor starre dumpers. Deze band is gemaakt van een speciaal compound, bestand tegen beschadigingen door insnijden, schuren of harde klappen. Het extra diepe profiel zorgt voor buitengewoon veel tractie en een lange levensduur. Deze band is leverbaar in de maat 18.00 R 33.

De CAT machines waarvoor exclusief BKT banden worden geleverd, zijn dumpers ontworpen voor mijnen en steengroeven, maar ook voor de bouw.
Contact: +31 (0) 318 – 588588   |   Fax: +31 (0) 318 – 588589   |   E mail: info@bohnenkamp-benelux.com
  Colofon   Sitemap   ALV