Bohnenkamp en STARCO versterken hun kernactiviteiten

Bohnenkamp AG, de groothandel uit het Duitse Osnabrück, neemt STARCO Eastern Group en STARCO’s aftermarketbedrijf in Scandinavië, de Benelux2 en Duitsland over. Met deze stap breidt Bohnenkamp zijn productaanbod van kleine banden aanzienlijk uit en vergroot het bedrijf de afzetmarkt voor zijn bestaande producten. Tegelijkertijd neemt STARCO het OEM-bedrijf van Bohnenkamp voor banden van aanhangwagens voor personenauto's over in Duitsland en Slowakije. Daarmee versterkt het bedrijf in grote mate zijn bestaande aanbod in dit belangrijke segment. STARCO zet zijn activiteiten op de onderdelenmarkt in het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Polen, Zwitserland en Zuid-Afrika onveranderd voort. Beide bedrijven maken dit vandaag bekend in een gezamenlijk persbericht. De overname van de bedrijfsactiviteiten is gepland voor 1 juli, afhankelijk van de goedkeuring door de desbetreffende instanties.

“We zijn meer dan een jaar geleden met elkaar in gesprek gegaan. Met deze 'strategische krachtenbundeling' slaan beide bedrijven een pad in dat is geplaveid door de voorzitter en grootste aandeelhouder van STARCO, Peer Ejlersgaard, die onlangs is overleden”, zegt Gregor Rüth, Chief Executive Officer (CEO) van Bohnenkamp AG.
Carl Evald Bakke-Jacobsen, voorzitter van STARCO Europe A/S, voegt daaraan toe: “We zetten deze belangrijke stap nu uit respect voor Peers nalatenschap in de richting die vorm begon te krijgen nadat Richard Todd in 2015 tot CEO werd benoemd. We hebben ernaar uitgekeken om de organisatie sterker te maken in de huidige, zeer concurrerende markt, waarvoor meer gespecialiseerde kennis is vereist binnen al onze segmenten.”

“De nieuwe structuur zorgt voor beide partijen voor meer inzicht in die markt en in de merken, en biedt daardoor nieuwe mogelijkheden. Maar we zullen daarbij onze huidige waardevolle relaties met klanten en leveranciers uiteraard niet uit het oog verliezen”, aldus Gregor Rüth.
Zowel de klanten van Bohnenkamp als die van STARCO zullen profiteren van deze ontwikkeling. Beide bedrijven kunnen in de toekomst een groter productaanbod, een betere verkrijgbaarheid van producten en een hoger serviceniveau bieden op hun gebied. Bovendien worden werknemers van het onderdelenbedrijf van STARCO overgeplaatst naar Bohnenkamp. Gregor Rüth, CEO Bohnenkamp AG: “Werknemers zijn het hoogste goed voor bedrijven, dankzij hun kennis en ervaring. Zij zorgen ervoor dat onze goede en persoonlijke relatie met klanten en leveranciers in de toekomst wordt voortgezet en uitgebreid.”

De CEO van STARCO, Richard Todd, verklaart deze strategische stap: “Door deze verandering kunnen we ons richten op het leveren van producten en het bieden van service aan onze OEM-klanten, met slimme oplossingen voor wielen en banden, en op een overeenkomstige aftermarketstrategie in de rest van onze afzetmarkten. Met deze klantgerichte organisatie stellen we nieuwe standaarden in onze belangrijkste segmenten, op basis van de strategische investeringen die de afgelopen tien jaar zijn gedaan op het gebied van productie en ontwikkeling.”

Over Bohnenkamp
De Bohnenkamp Group is in 1950 opgericht in Osnabrück en is een van de belangrijkste groothandels en distributiecentra in Europa voor banden en wielen voor de landbouw-, industrie- en grondverzetsector, en voor vrachtwagens en trailers. Daarnaast biedt het bedrijf zijn klanten een ruim aanbod aan onderdelen en assen voor landbouwvoertuigen.
Er werken momenteel ongeveer 260 mensen bij de Bohnenkamp Group, en de producten en diensten van het bedrijf worden geleverd in Duitsland, Zwitserland, Oostenrijk, de Benelux, Slowakije, Tsjechië, Hongarije en Polen. Meer informatie: www.bohnenkamp.com

Over STARCO
STARCO is al meer dan 55 jaar in familiehanden en ontwikkelt zich continu. Op dit moment heeft STARCO meer dan 700 werknemers, opereert het in heel Europa en beschikt het over internationale productie-, assemblage- en distributiemogelijkheden. Het bedrijf levert band- en wieloplossingen voor verschillende toepassingen aan fabrikanten en aftermarketklanten wereldwijd: van het kleinste kruiwagenwiel tot de grootste wielen voor de landbouw en industrie. STARCO ontwerpt en levert standaardonderdelen in hoog volume en gespecialiseerde oplossingen in laag volume, waarbij veiligheid en kwaliteit vooropstaan. STARCO had in 2015 een omzet van meer dan 140 miljoen, met als zwaartepunt de onderdelenmarkt en het aanhangwagen- en caravansegment.
Meer informatie: starco.com
Contact: +31 (0) 318 – 588588   |   Fax: +31 (0) 318 – 588589   |   E mail: info@bohnenkamp-benelux.com
  Colofon   Sitemap   ALV